19. PROS

Dominikánská republika

Cibao

Profil kávy

Jemná
Silná
Region: Cibao
Farma: Rancho Arriba Finca
Nadmořská výška: 800-1200 m n. m.
100% odrůda Arabica: Pure Arabica
Proces: Fully Washed
Chuť: Kokos, hořká čokoláda a suchý tabák

O původu této kávy

Dominikánská republika se nachází v karibském souostroví západně od Haiti. Kávové plantáže, které jsou historickým mezníkem světového pěstování kávy, se rozkládají v centrální části ostrova a najdete je ve čtyřech horských pásmech: Severní Kordillera, Centrální Kordillera, Sierra de Neyba a Barahuco. Drobní pěstitelé pěstují kávu v přirozeném stínu borovic, stromů Inga a Guava a také makadamiových stromů, aby bylo zajištěno pomalé a postupné dozrávání. Náš výběr IGUANA, který se sklízí výhradně ručně, pochází z malých údolí v nadmořské výšce 800 až 1200 metrů, kde panuje klima velmi příznivé pro vývoj kávových třešní.

Kávy na fince Rancho Arriba, která je jednou z nejstarších farem v Dominikánské republice, produkují Hector Jimenez, Matteo Franzinelli a Aldo Gorlani. Tento tým odborníků a degustátorů má s výrobou kávy dlouholeté a solidní zkušenosti. Řídí farmu podle velmi přesných výrobních kritérií, jejichž výsledkem je vysoce kvalitní káva. Hector Jimenez, přední osobnost dominikánského kávového průmyslu a šéf Dominikánského kávového institutu, řídí výrobní proces od A do Z.