21. PROS

Burundi

Kayanza

Profil kávy

Jemná
Silná
Region: Kayanza
Farma: Kiboko
Nadmořská výška: 1700 m n. m.
100% odrůda Arabica: Red Bourbon
Proces: Fully Washed
Chuť: Lískové oříšky, citrusy, med a pražené mandle

O původu této kávy

V této zemi, kde se 55 % burundské pracující populace živí produkcí kávy a kde 95 % odvětví řídí pouze dva subjekty, jsme se rozhodli zvolit jinou metodu získávání zdrojů. Rozhodli jsme se spolupracovat se společností Salum, která je jediným nezávislým producentem v zemi.

Podnikatel, kávový nadšenec a manažer dobře promazané dopravní společnosti vlastní vlastní farmu a 4 mycí stanice. Jeho kvalitní práce nás utvrdila v tom, že jsme se rozhodli správně.

Naše káva Kiboko pochází z oblasti Kayanza a je nyní stoprocentně dohledatelná, protože Salum ji letos začal vyrábět na této prací stanici Shembati. Díky tomu získáváme kvalitnější kávu za stejnou cenu a také rovnoměrnější pražení. Skvělý způsob, jak podpořit nezávislého producenta!